Entrecote med stekta tomater och romansallad


Portioner: 2
Du behöver: 

2 entrecote
1 pkt körsbärstomater eller liknande
vitlökssmör
1 rödlök
1 romansallad
vitvinsvinäger
olivolja
smör/olja att steka i (inte olivolja)
salt & peppar

Gör så här: 

Salta och peppra entrecoten. Stek (eller grilla såklart!) entecoten ett par minuter på var sida. Först på hög värme, efter vändning kan du sänka till mellanvärme. Vänd när den fått fin färg. När du ser köttsaften tränga igenom efter du vänt köttet är det klart. Ta bort och lägg åt sidan för att vila.

Stek tomaterna. Om det finns plats på järnet kan du börja steka tomaterna efter du vänt köttet. Lägger du på tomaterna från början blir järnet för kallt och det börjar småkoka istället.

Riv romansalladen. Blanda i fint skuren rödlök. Salta peppra. Ta på olja och vinäger efter eget tycke. Jag tycker mycket! Blanda.
Lägg upp allt på tallrik. Lägg en skiva vitlöksmör på köttet och riv rikligt med parmesan över. Njut!

Bild för David Back

Mer från David Back


Bild för David Back
Bild för David Back